Hramba in uporaba

 

123olivo_izdelkiOlje hranite v temnem in suhem prostoru, na temperaturi med 12 in 18 stopinj Celzija. Rok trajanja je običajno 18 mesecev, kar omogoča olju, da še ohrani edinstveno aromo. S časom se izvorna maščobnokislinska sestava olja sicer ne spremeni, se pa zmanjša vsebnost snovi, ki dajejo olju značilno aromo, vonj ter okus in barvo. Olje je tudi po pretečenem roku še vedno užitno, vendar bo postopoma izgubilo svoje najboljše blagodejne učinke.
Ekstradeviško oljčno olje Olivo hranite vedno v originalni embalaži, saj bo olje le tako ohranilo svoj okus in aromo. Po potrebi ga lahko tudi pretočite v drugo posodo, vendar pri tem pazite, da bo steklena ali keramična in čista. Priporočamo vam, da olje kupujete v manjših pakiranjih ter tako uživate vedno svež izdelek. Po odprtju stekleničke je najbolje, da olje porabite v nekaj tednih ali največ v enem mesecu.
Olje Olivo zaradi svoje sestave in okusa lahko uporabljate tako pri pripravi mediteranskih jedi kot tudi številnih drugih vsakdanjih krožnikov ali specialitet.