Metoda pridelave 

Oljčno olje pridobivamo iz najkakovostnejših sadežev oljk, ki zorijo na soncu in jim morski zrak daje posebno aromo. Drevesa minimalno škropimo z biološkim pripravkom enkrat ali dvakrat letno, le ko nastopi nevarnost oljčne muhe, sicer pa se poslužujemo samo naravne metode pridelave. Z ustrezno rezjo in drugimi naravnimi tehnikami oskrbujemo oljčna drevesa, da je pridobljeno olje obvarovano vsakih pesticidov, umetnih gnojil ali drugih zdravju škodljivih snovi. Plodove obiramo izključno ročno, da jih ne poškodujemo (tako jih obvarujemo pred mehanskimi poškodbami, encimatsko hidrolizo in oksidacijo). Olive v roku 24 do največ 48 ur od nabiranja prepeljemo v izbrano oljarno, kjer z metodo hladnega stiskanja (do 27 stopinj Celzija) dobimo olje. Tako pridelano olje ohrani vse aktivne snovi, ki povečajo njegovo obstojnost in blagodejno vplivajo na organizem. Plodove obiramo samo ob preverjeni optimalni zrelosti, kar omogoča pridobivanje najboljšega oljčnega olja. Iz 100 kg oljk tako dobimo do 15 litrov olja, kar je dodatno jamstvo, da oljke niso prepozno obrane ali neprimerno hranjenje, čeprav bi v tem primeru lahko dale skoraj dvakratno količino olja slabše kakovosti. Olje hranimo v temnih prostorih, zaščiteno pred UV žarki, pod konstantno temperaturo in v nevtralnem okolju, da preprečimo oksidacijo. Odločili smo se, da kupcem ponudimo najboljše slovensko ekstradeviško oljčno olje. V resnici olje sestavlja skrbno izbrana mešanica različnih sort oljk, ki omogoča optimalno ravnovesje okusa in arome. Med sortami prevladuje avtohtona Istrska belica, ki s svojim značilno robustnim okusom, pikantnostjo in grenčino daje olju Olivo posebno noto arome. Čeprav so ročni postopki dražji in zahtevnejši, pridobimo z njimi najboljše oljčno olje, ki zagotavlja polno in odločno aromo ter ohranja visoko vsebnost biofenolov in antioksidantov. Prav ti so zelo pomembni, saj preprečujejo procese staranja tako v olju kot v človeškem telesu.