O oljčnem olju

Posebnosti oljčnega olja:

Ekstradeviško oljčno olje Olivo je odlično tako po okusu kot po blagodejnih učinkih.

101olivo_izdelkiŠtevilni blagodejni učinki oljčnega olja na celoten organizem vedno znova dokazujejo, kako je ta dragocena tekočina ni samo maščoba, ampak je pravo darilo narave za naše zdravje. Zaradi uravnovešene sestave maščobnih kislin dobiva oljčno olje vedno pomembnejše mesto v človekovi prehrani, saj je hitro prebavljivo in ga človeški organizem najlažje presnavlja. V organizmu uravna delovanje jeter, žolča in želodca ter pospešuje sprejemanje vitaminov A, D, E in K. Pomembno vlogo ima pri zniževanjuholesterola v krvi in tako preprečuje pojav arterioskleroze, obolenja koronark, srčnega infarkta, ter staranja kože. Oljčno olje zavira staranje organizma zaradi neposrednega koristnega delovanja na živčne celice v možganih. Prav tako hrani kožo, jo mehča in ščiti.

Z vedno hitrejšim življenjskim ritmom in nezdravo prehrano v svoje telo vnašamo veliko količino nasičenih maščob, ki povzročajo številne sodobne bolezni, od povišanega holesterola do bolezni srca in ožilja. Redno uživanje ekstradeviškega oljčnega olja znižuje raven t.i. slabega holesterola, deluje protivnetno in blagodejno učinkuje na celoten organizem.