Družinsko podjetje 

Nona_bwPrepričani smo, da je gojenje oljk in pridelava oljčnega olja več kot le tehnični ali kmetijski postopek. To je umetnost, ki jo napaja ljubezen do tega dragocenega naravnega nektarja in se predaja iz generacije v generacijo. Naš odnos do olja in oljk je intimen, zaseben, kakor med družinskimi člani.

Veliko spoštovanje do oljke in olja se v družini prenaša iz generacije v generacijo, prav tako pa tudi izkušnje, ki so dozorele z uspehi in preizkušnjami. Olje Olivo je olje s tradicijo, ki se ponaša z odlično kakovostjo in vsebuje najboljše zdravilne lastnosti za celoten organizem.

Olivo je ime našemu nonotu in označuje majhno družinsko podjetje, ki združuje tradicijo tipičnih istrskih običajev s sodobnimi inovativnimi pristopi. Sestavni del družinske tradicije je tudi spoštovanje okolja, zato dajemo prednost ročnemu delu pred strojnim, naravnim sredstvom pred kemičnimi. Mehanskih postopkov se poslužujemo samo za hladno stiskanje olja, kakor to narekuje uredba EU o certificiranem poreklu.

Na pobudo prijateljev, znancev in sorodnikov smo se leta 2012 odločili, da odgovorimo na naraščajočo potrebo po visokokakovostni hrani slovenskega porekla in kupcem ponudimo svoje olje. Dejavnost pridelave, predelave in prodaje oljčnega olja smo uredili kot družinsko podjetje, ki je povezano v mrežo s prijatelji in kooperanti, da lahko svojim strankam zagotovimo najboljši izdelek neposredno »z drevesa na mizo«.

Tradicijo tako plemenitimo in obogatimo z naprednimi tehnološkimi postopki, ki zagotavljajo najboljše olje, ki ga ponujamo vsem, ki si želijo spoznati okuse naše zemlje. Tata Boris se že več kot dvajset let posveča oljkam in je preko izobraževanj, posebnih seminarjev in izkušenj prenesel na oba sinova ljubezen do oljčnega olja.