olivo_logoLogotip ekstradeviškega oljčnega olja Olivo je stiliziran grb mesta Izola. Ta upodablja belega goloba z oljčno vejico v kljunu, ki leti nad otokom. Otok predstavlja Izolo, podoba pa je vzeta iz stare pripovedi, ko so se leta 1380 Genovežani bližali mestu, da bi ga napadli. Izolani so se v molitvi zatekli k sv. Mavru, zavetniku Izole, da bi jih rešil pred nevarnostjo. Ta je poslal nad otok gosto meglo in ko so se Genovežani približali, niso našli otoka. Videli so le belo golobico, ki je letela proti njim. Sledili so ji, misleč, da jih bo pripeljala k Izoli, v resnici pa jih je peljala stran od mesta … Čez nekaj časa se je golobica vrnila in pristala na zvoniku cerkve sv. Mavra z oljčno vejico v kljunu, kar je bilo sporočilo Izolanom, da je nevarnost mimo. Tako je golobica rešila Izolo pred napadom in z oljčno vejico v kljunu je simbol miru.

Navezanost na tradicijo in povezanost naše družine z Izolo sta botrovali temu, da je znak ki predstavlja olje Olivo izpeljan iz mestnega grba. Spremenjen je v srce, saj smo že štiri generacije zaljubljeni v oljko in olje. Prav toliko časa naša družina neprekinjeno goji oljke in pridobivamo oljčno olje, ki s svojimi biofenoli varujejo srce in ožilje.

Celostno grafično podobo so potrpežljivo, iznajdljivo in domiselno pripravili Goran Ivašić, Kaja Kisilak in Janez Plešnar. Avtor odličnih in mikavnih fotografij je Aljoša Novak, ki je s tem poskrbel, da je ekstradeviško oljčno olje Olivo lepo predstavljeno.

On je tudi postavil in vzdržuje spletno stran.